Česta pitanja

Kome su donacije namenjene?

Donacije su namenjene humanitarnim organizacijama Banke hrane Beograd, preko kojih stižu do krajnjih korisnika, pojedinaca kojima je pomoć potrebna. Na ovaj način, kroz saradnju sa više od 60 humanitarnih organizacija, voće i povrće svakoga dana stiže do oko 7500 hiljada građana, dok je od početka projekta doniranja hrane „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju“ do pokretanja digitalne platforme, ukupno donirano više od 5.000 tona hrane.

Kako mogu da se uključim i dobijam donaciju?

Kako bi humanitarna organizacija postala primalac donacije potrebno je da bude korisnik Banke Hrane. Pored postojećih, i nove organizacije mogu da se uključe i da, ukoliko ispunjavaju određene uslove (raspolažu manjim prostorom, prevozom – ako se prodavnica ne nalazi u blizini organizacijei sl.), zaključe Sporazum o saradnji sa Bankom hrane Beograd. Za sve dodatne informacije, sve zainteresovane strane se mogu obratiti na mejl office@bankahrane.org.rs ili na broj 060/52-51-925.

Šta podrazumeva donacija?

Donacije obuhvataju voće i povrće koje dolazi iz Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnica, zahvaljujući kojima se obezbeđuje redovan obrok za oko 7.500 građana.

Da li će donirana količina biti vidljiva?

Sva količina hrane koja se donira je vidljiva na platformi, a zainteresovana organizacija, koja je korisnik Banke hrane, će imati jasan pregled proizvoda koji su na raspolaganju, kao i pregled prodavnica u kojima je moguće preuzeti donaciju.

Ko stoji iza ove digitalne platforme?

Digitalnu platformu zajedno realizuju Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i kompanija Delez Srbija, kroz saradnju sa Bankom hrane Beograd.